Önkormányzat

Képviselő-testület

Ügyintézők

Pályázatok

    KEOP-2011-6.2.0/A

Dokumentumtár

Elérhetőségek

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szerves hulladékból érték – beérett a komposzt a Balatonendrédi kertekben

Balatonendréd, 2012. október 19.

Tökéletes az időzítés, hisz a téli előkészületek idejére érett be a komposzt azokban a komposztáló ládákban, amelyek 8 hónapja kerültek kiosztásra a falu lakosai között egy európai uniós pályázatnak köszönhetően. A környezetvédelmi program keretében olyan oktató-nevelő rendezvénysorozaton is részt lehetett venni, ahol hozzáértő szakemberek ismertették a láda használatát.

„Nagyon népszerű és hasznos a komposztálási projekt a megyében, ezért számos más település mellett mi is úgy gondoltuk, hogy érdemes egy ilyen hasznos környezetvédelmi programot támogatni, ezért nyújtottuk be a pályázatunkat. – mondta Késmárki Tibor, Balatonendréd település polgármestere. Nagyon örülök, hogy ilyen nagy érdeklődés övezte a programot, az ismeretterjesztő előadásainkra is szép számmal ellátogattak a ládatulajdonosok.”

Az újrahasznosított műanyagból készült komposztáló ládák biztosítják a több mint 5 évig tartó biztos használatot, így Balatonendréd hosszú távon kötelezte el magát a tudatos környezetvédelmi magatartás mellett. A projektnek köszönhetően érezhetően kevesebb a levegőt szennyező kerti lombégetés és ráadásul minden harmadik kuka üres marad a faluban, hisz kétharmadára csökken az elszállítandó szemét mennyisége a helyes komposztálás segítségével.

Bővebb információ:
Késmárki Tibor polgármester
8613 Balatonendréd, Fő utca 75.
Telefon: 84/348-812
www.balatonendred.hu

Projekt megnevezése: A komposztálás bevezetése Balatonendréden
Projekt azonosítója: KEOP-2011-6.2.0/A

Sajtóközlemény letöltése:     

Kapcsolódó oldalak:
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - www.nfu.hu
Új Széchenyi Terv - ujszechenyiterv.gov.hu