Szervezetek

Balatonendréd Alapítvány

Kuratórium elnöke: Varga Margit
8613 Balatonendréd, Fő utca 75
​Adószám: 18762574-1-14

A Balatonendréd Alapítvány elsőrendű feladata a Balatonendréden élő tanulók ösztönzése, másodrendű feladata a községben élő tanárok és más aktivisták ösztönzése, ill. támogatása, lehetőségeik kiszélesítése, a falu elismerésének kifejezésével együtt. Az Alapítvány a Balatonendréd Díjjal támogatja a természettudományok és a falu történetének kutatása és ismertetése terén végzett munkát, a falu hírnevének öregbítését.


Csipkerózsa Balatonendrédi Kulturális és Hagyományörző Egyesület

Elnök: Dr. Horváth Gyula
8613 Balatonendréd, Szabadság u. 9.
E-mail: csipkerozsa8613@gmail.com
Adószám: 19141246-1-14

Az egyesület célja olyan közösségformáló tevékenység végzése Balatonendréden, amely elősegíti a kulturális élet fellendítését, a helyi kulturális örökség, a vert csipkekészítés hagyományainak megőrzését, melyen túl a népi éneklés és tánc hagyományainak ápolását és további népi művészeti alkotások, fafaragások, fazekas és kerámia készítését, a létrehozott kulturális értékek bemutatását időszaki, vándor és állandó kiállításokon, fellépéseken, mely egyben a széleskörű megismerésüket és hozzáférésüket biztosítja.


Balatonendrédi Haladás Football Club

Cím: 8613 Balatonendréd, Sport u. 6.
Elérhetőség: verbovszky.sandor @t-online.hu
Alapítás éve: 1961
Klub színe: zöld-fehér
Elnök: Somogyi Tibor
Technikai vezető: Verbovszky Sándor
Edző: Szabadi Csaba

Balatonendréden a 60-as évek elején szerveződött a labdarúgás. Egyes információk szerint indulásról bajnokságban csak 1968-ról van tudomás. Ebben az évben Hencz Lajos és id. Mirákovics Lajos aktív hozzáállása kellet az induláshoz. 1971-ben Járási II.osztályban lettek bajnokok, majd az azt következő évben jött a Járási I. és toronymagas bajnoki címet szereztek és kerületk fel a Megyei II. osztályba. Ez időben még, mint Balatonendrédi"Zöld Mező" MgTsz SE szerepelt. Innentől Megye II., Megye III, és Körzeti bajnokságok között ingázott csapatunk. A 80-as évek közepétől a szövetkezet támogatásának megszűnésével a csapat neve is megváltozott a most is használt: Balatonendréd Haladás Football Club elnevezésre. Jelenleg a megyei bajnokság IV.vonalában szerepel csapatunk (ifjúsági csapat megszűnése miatt)és ez idő alatt két első és három második helyezést értünk el, így joggal mondhatjuk, hogy meghtározó szereplői vagyunk ennek az osztálynak.


Balatonendrédi Horgász Egyesület

Elnök: Ráczi Zoltán
8613 Balatonendréd, Fő u. 75.
Adószám: 18786916-1-14

Az egyesület 2005-ben alakult 40 fő tagsággal. Célja a horgászsport terjesztése, szabadidős tevékenység hasznos eltöltése, a környezet védelme.


Ugrás az oldal tetejére