Hírek

  • 17Augusztus

    Felhívás óvoda - és iskolakezdési támogatásról


    Felhívás óvoda-és iskolakezdési támogatásról


    Balatonendréd Község Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi szociális ellátásokról szóló 8/2021. (IX.16.) önkormányzati rendelet 16-17 §. alapján a Képviselő -testület pénzbeli óvoda és iskolakezdési támogatást nyújt.

    A támogatás feltétele:

    • rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesülő szülő/ törvényes képviselő- gondozásában lévő- óvodai jogviszonnyal rendelkező gyermekével Balatonendrédi lakóhellyel rendelkezik, életvitelszerűen a településen él
    • rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben nem részesülő szülő/ törvényes képviselő- gondozásában lévő iskolarendszerű oktatási intézmény nappali tagozatos – az első szakképesítés, illetve az első diploma megszerzéséig- hallgatói tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermekével Balatonendrédi lakhellyel rendelkezik és életvitelszerűen a településen él
    • családjában az egy főre jutó jövedelem a kötelező munkabér 200 %-át (464.000.- Ft-ot) nem haladja meg
    • szülő/ törvényes képviselő tárgyévben nem rendelkezik 20.000.- Ft összeget meghaladó önkormányzati adótartozással

    A kérelemhez mellékelni kell:

    • a jövedelemről szóló igazolást, vagy nyilatkozatot,
    • és a középiskolai/felsőoktatásban résztvevő tanulók esetében a tanulói, hallgatói jogviszony fennállásáról az intézmény által kiállított igazolást, vagy a szülő, illetve nagykorú tanuló által büntetőjogi felelősség tudatában tett jognyilatkozatot.

    A kérelmet 2023. augusztus 21. napjától szeptember 11. napjáig lehet benyújtani a Kőröshegyi Közös Önkormányzati Hivatal Balatonendrési Kirendeltségén (8613 Balatonendréd, Fő utca 75.) postán vagy személyesen.


    A támogatás pénzbeli ellátás formájában biztosítható. 2022. évtől lehetővé vált, hogy a támogatás összegét átutalással fizesse ki az Önkormányzat, ezért a bankszámlával rendelkező ügyfeleink részére a kifizetés átutalással történik, kérjük a nyomtatványon a bankszámlaszámot pontosan kitölteni szíveskedjenek.

    A kérelmek elbírálásáról Balatonendréd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete dönt.

    A kérelem nyomtatvány letölthető a balatonendred.hu oldalon, valamint személyesen is kérhető a Kőröshegyi Közös Önkormányzati Hivatal Balatonendrédi Kirendeltségén (8613 Balatonendréd, Fő utca 75.)

    További tájékoztatás Karéné Kapitány Györgyi ügyintézőtől a 84/348-812 telefonszámon lehet kérni.

Ugrás az oldal tetejére